Onderweg naar groen: 7 tips om duurzamer te werken | Double Match
16/05/2023

In onze vorige blog hebben we stilgestaan bij waarom Earth Day zo belangrijk is. We kwamen tot de conclusie dat er wel wat aan gedaan wordt maar niet zo veel als dat zou moeten. Op dit moment doet ieder klein verschil ertoe en daarom geven we in deze blog een aantal tips over hoe je als bedrijf duurzamer kan werken. Heb je ons vorige blog nog niet gelezen? Dan kun je die hier vinden!

Tip 1: Papierloos werken

We hebben het al kort genoemd in het vorige blog: Double Match werkt al sinds november 2020 papierloos. De papierindustrie is namelijk de op vier na grootste energieverbruiker ter wereld. Daarbij bespaar je zelf ook nog eens kosten voor bijvoorbeeld papier en inkt. Genoeg redenen om zo min mogelijk papier te gebruiken. 

Moet je echt papier gebruiken? Dan kun je ook duurzamer te werk gaan door gebruik te maken van gerecycled papier of jouw papier zelf te recyclen, door bijvoorbeeld op een lege plek aantekeningen te maken of het papier te gebruiken als knutselpapier. 

Tip 2: Recyclen

Naast papier kun je nog veel meer gerecyclede producten kopen. Denk aan verschillende meubels of kantoorartikelen. Ook bestaan er duurzame pennen die navulbaar zijn. Door even op het internet te speuren kom je al gauw van alles tegen! 

Tip 3: Grotere bestellingen

Wanneer het weer tijd is om bepaalde producten te bestellen, probeer dit dan op te sparen zodat je meerdere orders tegelijkertijd kan bestellen. Zo bespaar je verpakkingsmateriaal en brandstof, oftewel: minder emissie in de lucht.

Tip 4: Duurzame schoonmaak

Ook voor het onderhoud en de schoonmaak van je bedrijf kun je nadenken over duurzaamheid. Je kan namelijk gebruik maken van ecologische schoonmaakmiddelen of een schoonmaakbedrijf inhuren die zich ook focust op duurzaamheid.

Tip 5: Groene stroom & isolatie

Door groene stroom te gebruiken draag je bij aan een duurzame werkvloer. Groene stroom betekent dat je energie wordt opgewekt door middel van zon of wind. Daarnaast is het handig om je bedrijfspand te isoleren om de warmte binnen te houden. Hierdoor verbruik je minder energie en dat scheelt ook met de hoge energiekosten van de afgelopen tijd.

Tip 6: Duurzamer reizen

Thuiswerken is al een duurzame manier van werken omdat je niet hoeft te reizen naar werk. Maar je kunt ook denken aan het aanbieden van een fietsplan of een ov-pas voor je medewerkers. Wanneer je een leaseauto aanbiedt voor medewerkers kun je denken aan een elektrische auto.

Tip 7: Scheiden 

Afval scheiden is al een bekende manier, maar we willen het toch benoemen omdat je nog veel algemene prullenbakken ziet staan. Door afval te scheiden is er minder verbranding van restafval waardoor er minder CO2 uitstoot is en het bespaart op grondstoffen en geld doordat je meer kunt recyclen.

Win-win situatie

Met deze tips kun jij jouw bedrijf een stuk groener en duurzamer maken. Een aantal van deze tussen zouden kunnen leiden tot wat meer kosten voor je bedrijf, maar als het bijdraagt aan het verbeteren van het milieu is dat wel een mooi doel. Daarnaast zijn er een boel investeringen, zoals een automatisch handdoeksysteem, die juist tot kostenbesparingen zullen leiden op de langere termijn. Dat is voor ons een win-win situatie: we besparen op de toekomstige kosten én we dragen bij aan het verbeteren van het milieu. We moeten natuurlijk wel op een schone wereld leven om onze werkzaamheden überhaupt uit te kunnen voeren.

Nog vragen over duurzamer werken? Wij zijn er druk mee bij Double Match Recruitment. Neem contact op met een van onze Double Matchers en zij helpen je graag verder!

Meer blogs?